Še vedno bo odprt samo dežurni oddelek (6. november 2020)

06. 11. 2020

Spoštovani starši,

v skladu z odločitvijo Vlade Republike Slovenije na seji 5. 11. 2020 vam sporočam, da vrtec Lavra v prihodnjem tednu nadaljuje delo na enak način, kot je to določeno z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah ter visokošolskih zavodih: odprt je le dežurni oddelek.

V Vrtcu Lavra bomo tudi v prihodnjem tednu izvajali le program v zmanjšanem obsegu, ki zagotavlja nujno varstvo za otroke, katerih starši so zaposleni in varstva ne morejo zagotoviti na drug način, in to le v enoti Murska Sobota. Enota Tišina še naprej ostaja zaprta.

Od ponedeljka, 9. 11. 2020, dalje bo odprt SAMO DEŽURNI ODDELEK enote Murska Sobota, Gregorčičeva ulica 2 a, 9000 Murska Sobota, in to SAMO za NUJNE PRIMERE.

Sprejemali bomo le zdrave otroke staršev, ki so dolžni opravljati delo pri delodajalcu in to izkažejo s pisnim potrdilom/izjavo delodajalca.

V primeru, da je eden od staršev doma (porodniška, bolniška, dopust, brezposeln, možnost varstva zaradi nenujnih del …), drugi pa v navedenih poklicih, MORA biti OTROK DOMA.

Da bomo DEŽURNI ODDELEK pod POSEBNIMI POGOJI lažje organizirali, vas prosimo, da nas obvestite o morebitni PRISOTNOSTI vašega otroka na e-naslov: direktor[at]vrtec-lavra.si in jozi.merlak[at]gmail.com do sobote, 7. 11. 2020, do 12. ure. Brez potrdila/izjave delodajalca obeh staršev oz. vseh zakonitih skrbnikov otroka v vrtec NE bomo sprejeli. Prosim, da nas obvestite o prisotnosti vaših otrok vsi starši, ki to res nujno potrebujete, tudi tisti, ki ste prejšnji teden že imeli otroke v dežurnem oddelku. Zraven nam tudi navedite, v katerih urah bo otrok prisoten v vrtcu (čas prihoda in čas odhoda).

Starši, ki bodo v prostorih vrtca, morajo dosledno upoštevati priporočene smernice ministrstva, pristojnega za zdravje, in Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2. Nošenje mask ter upoštevanje varnostne razdalje med zaposlenimi in starši v skupnih prostorih je obvezno. Inšpektorji so na delu. Hvala vsem vam, da spoštujete priporočila za preprečevanje širjenja covida-19.

Na okrožnici MIZŠ je tudi pojasnilo, da se bo izpad plačil staršev za čas, ko otroci vrtca ne obiskujejo, kril iz državnega proračuna na podlagi interventnega zakona, ki je še v pripravi.

Hvala za vaše razumevanje in potrpljenje v teh nevsakdanjih časih.

Želim vam miren konec tedna,

Mitja Perš, direktor Miklavževega zavoda Murska Sobota