Obisk baskovskega pisatelja

12. 11. 2018

V ponedeljek, 12. novembra 2018 smo v vrtcu Lavra z veseljem gostili g. Juana Kruza Igerabideja, baskovskega pisatelja, ki te dni gostuje v Sloveniji.

Več o programu gostovanja si lahko preberete tukaj.

G. Juan Kruz Igerabide je napisal več knjig za otroke, s katerimi otrokom odpira pot do razumevanja čustev in krepi njihovo domišlijo. Tako je napisal več pesmic, ugank, zgodbice Jona in prestrašeni hladilnik, Jona je žalosten, Jonova budilka, Jona v stiski, Jona ima veliko težavo, Adijo, Jona. Vse te knjige so prevedene tudi v Slovenščino.

Ob sprejemu je direktorica Martina Golavšek gosta nagovorila v italijanskem jeziku in mu izrekla dobrodošlico v našem vrtcu. Nato pa so otroci najprej deklamirali njegovo pesem Prsti vrtajo, nato pa odlično dramatizirali zgodbo Jona in prestrašeni hladilnik.

Presenečen pisatelj nad dobro odigrano zgodbo, je nato g. Juan nadaljeval srečanje z otroki s prebiranjem pesmic, zgodb in ugank, ki jih je sam napisal. Pri tem pa otroke aktivno vključil v delavnico, predvsem pa preko pripovedovanja spodbudil njihovo domišlijo.

Nekaj slik iz obiska v vrtcu si lahko pogledate tukaj.