Don Bosko, oče in učitelj mladine

26. 01. 2019

V soboto, 26. 1. 2019 smo  v župniji Murska Sobota pri večerni sveti maši obhajali praznik sv. Janeza Boska. Ob spodbudi vrhovnega predstojnika salezijanske družine don Angela Fernandeza Artime nas je vodila misel: “Svetost je tudi zate.”

Sv. Janez Bosko je velik vzgojitelj mladih pri katerem se tudi v vrtcu Lavra navdihujemo in ga želimo posnemati v iskanju dobrega za vsakega otroka.

Pri sveti maši, ki jo je daroval soboški župnik g. Goran Kuhar smo se Nebešekmu Očetu zahvaljevali za svetost sv. Janeza Boska in ga hkrati prosili, da bi tudi mi zmogli hoditi po poti svetosti. K temu nas je spodbudil tudi g. župnik med pridigo.

V začetku svete maše nas je pozdravila predstojnica sester HMP v Murski Soboti s. Majda Merzel, za darovanje pa so na oltar prinašali zglede salezijanske svetosti družine iz vrtca Lavra v Murski Soboti in na Tišini. Z lepim petjem so celotno sveto mašo obogatile Lavrinke, vzgojiteljice vrtca Lavra. Za uvod v očenaš pa so nam mladi iz 9. razreda uprizorili srečanje sv. Janeza Boska in sv. Dominika Savia, v katerem don Bosko izroči Dominiku obrazec svetosti, in to je:

  1. veselje,
  2. opravljaj tvoje doložnosti glede šole in pobožnosti,
  3. delaj vsakemu dobro.

Po maši je sledilo druženje pred cerkvijo, z mladimi pa smo se na dolgo zadržali še v veroučnih učilnicah in se v don Boskovem duhu igrali, peli in molili.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate tukaj.