Evropski teden mobilnosti v vrtcu Lavra

02. 10. 2023

V vrtcu Lavra otroke, starše in zaposlene spodbujamo k trajnostnemu načinu gibanja. Tako smo v tednu evropske mobilnosti, ki je trajal od 16. do 22. 9. 2023, v obeh enotah priredili kolesarjenje na parkirišču pred vrtcem. V dopoldanskem času je potekalo kolesarjenje posameznih skupin, popoldan pa je vzgojiteljica Marija izvajala tečaj rolanja v sklopu športnega programa Mali sonček. Otroci so usvojili osnove rolanja, za nagrado za trud in vztrajnost pa so prejeli medalje.

V oddelkih smo se pogovarjali o varnosti v prometu, spoznavali osnovne prometne znake, ugotavljali čemu služijo prometni predpisi itd. V vrtcu Lavra na Tišini so v ta namen vzgojiteljice pripravile predstavo Beli zajček.

V četrtek, 21. 9., sta nas z obiskom presenetila policista, ki sta prišla na naše dvorišče s prižganimi lučmi in sireno. Med njima in otroki je potekal sproščen pogovor in z veseljem sta jim pokazala delovne uniforme, opremo in predmete, ki sta jih imela s seboj, ter razkazala policijski avtomobil in motorno kolo. Najbolj pogumni so lahko naj tudi sedli … Kakšno veselje!

Mateja Barat