V izrednih razmerah izredni programi

16. 11. 2020

Epidemija ne more ustaviti utripa življenja. Vzgojiteljice se (ob upoštevanju vseh ukrepov) trudimo, da bi otrokom ponudile najboljše. Zaradi izrednih razmer se otroci ne udeležujejo lutkovnega abonmaja. A mi se ne damo! Pripravili smo lutkovne predstave v izvedbi vzgojiteljic in praktikantk.

Otroci v enoti Tišina so si ogledali predstavo Medved išče pestunjo, v Murski Soboti pa Miška in kamenček. Navdušenje je bilo veliko.

Mestna občina Murska Sobota nam je omogočila, da imamo od 26. 10. 2020 odprto dežurno skupino. Za okrnjeno število otrok smo izvedle še tretjo predstavo Zelo lačna gosenica. Otroci so se preizkusili v animaciji lutk na palici in si izdelali lastne lutke.

Čas, ki nam je podarjen, izkoristimo za individualno delo z vsakim otrokom. Niti tečaj rolanja ni izostal. Za otroke, ki so doma, smo pripravile domiseln predlog za bralno značko. Objavljen je na spletni strani vrtca. Dolgi poznojesenski večeri so najprijetnejši čas za branje in pogovor na kavču, še bolje v naročju. Tudi tradicionalni slovenski zajtrk bodo družine izvedle kar doma po navodilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki jih, obogatene z izvirnimi pobudami, dobijo na naši spletni strani.

Mi smo zdravi, bodite zdravi tudi vi.