December v vrtcu

16. 12. 2020

Pa smo ga dočakali. Zadnji mesec v letu ali, kot mu radi rečemo, “veseli december”. Pa bo letošnji res vesel? Zakaj pa ne?! Res, da je precej drugačen kot običajno, a skušajmo si ta adventni čas narediti kar se da prijeten in čaroben.

V vrtcu deluje dežurna skupina, kjer se otroci razposajeno igrajo, ustvarjajo – a vendarle pogrešajo svoje prijatelje.

Tudi z nami odraslimi ni nič drugače. Pogrešamo otroke, sodelavce. Tistim, ki so zaradi trenutnih razmer doma, želimo pokazati, da nam je mar zanje, zato smo se poslužili “moderne tehnologije” za komunikacijo s starši in otroki. Želimo jim sporočiti: “Tu smo. Mislimo na vas.”

V adventnem času vsak teden na spletni strani vrtca predstavimo enega svetnika, vse skupaj pa popestrimo še s kakšno pesmico, deklamacijo, pobarvanko, igro, receptom, idejo za ustvarjanje in še čim. V prvem tednu so starši otrokom lahko prebrali o sv. Miklavžu, ki je predvsem pri otrocih zelo priljubljen svetnik. V naslednjih tednih so se srečali z Marijo Brezmadežno in sv. Janezom Krstnikom, v zadnjem tednu pa se bodo s sv. Jožefom.

Kljub virusu, ki je naše življenje obrnil na glavo, je to za nekatere zelo dragocen čas, ki ga lahko preživijo s svojim otrokom. V tem času, ki je kljub vsemu poln pričakovanj, želimo svoje dodati tudi mi, zato velja povabilo: “Se vidimo na spletu!”