Lepota narave

17. 06. 2021

Mesec maj je bil v skupini Ovčke zelo pisano obarvan. Ves mesec smo spoznavali različne živali. Seznanjali smo se z njihovim bivanjem, gibanjem in prehranjevanjem. Z njimi smo se srečevali tudi v živo z opazovanjem na travnikih (tudi s pomočjo lupe) ter preko literature, gibanja, pesmic in deklamacij. Z origami tehniko smo se s starejšimi otroki naučili kakšno domačo žival tudi gubati.

Ker nas je ta mesec pogosto vabil ven, smo med vsem ostalim gibanjem in igrami na prostem zaključevali z nalogami Malega sončka (kolesarjenjem, rolanjem …). In tako nas je lepo vreme povabilo tudi na zadnji pohod med polji.

Lepota narave nas je opomnila, da ne smemo nikoli pozabiti nanjo. V ta namen smo ob srečanju in poglobitvi svojega znanja o ekologiji prebrali nekaj knjig, se posvetili okolici vrtca in si ogledali ekološke otoke.

Ker smo skozi leto ostali zvesti prebiranju zgodb in pripovedovanju njihovih vsebin prijateljem v vrtcu, smo bili v tem mesecu veseli tudi podelitve pohval za sodelovanje pri bralni znački. Poleg pohvale pa je bila nagrada za celoletni trud tudi izvedba lutkovne igre z naslovom Sovica Jokica in BLU-BLU.

Starejši otroci v skupini so uspešno zaključili nacionalni natečaj Varno v vrtec in v šolo, ki smo ga izvedli v dveh delih. Prvi – jesenski del se je nanašal na prometno varnost okrog vrtcev in šol, drugi – spomladanski pa na prometno varnost okrog otroških igrišč.

Veseli skupnih doživetij, smo zapustili mesec maj in vstopili v mesec junij.

Vzg. Jožica Bagari

no images were found