Razigran uživaj dan

09. 11. 2021

Slončki smo oktober 2021 smo pričeli s tednom otroka, ki je letos nosil sporočilo “Razigran uživaj dan!” Ta teden je bila še bolj v ospredju igra, saj spodbuja domišljijo, krepi telo in nas medsebojno povezuje. Res smo si jih privoščili, predvsem socialne, družabne in rajalne igre. Otroci so uživali!

Veliko časa smo preživeli zunaj ter odkrivali in se veselili lepih jesenskih barv. Nabirali smo listje in jesenske plodove ter z njimi ustvarjali na likovnem področju. Peli smo jesenske pesmi in jih dramatizirali.

Tudi mi smo se preizkusili v jesenskih opravilih: čistili smo buče, ličkali in luščili koruzo, grabili listje, urejali gredice ipd. Vse to smo z veseljem počeli.

Ob misijonski nedelji smo spoznavali naš planet Zemljo. Otroci so še nekaj dni obračali in gledali v velik atlas. Nekega dopoldneva sva vzgojiteljici zagledali celo najmlajšo deklico, ki je sama obračala atlas, ki je večji od nje!

Zelo pomembna pridobitev za nas so bila nova plezala na igrišču. S pesmimi smo se vneto smo se pripravljali na blagoslov.

Imeli smo pohod do Rakičana z družinami otrok, kar nam je še bolj popestrilo to čudovito, barvito jesen.