Z vlakom v Ljutomer

07. 07. 2023

V petek, 30. junija 2023, smo v skupini Slončki imeli oddelčno srečanje. V prijetnem in sončnem dnevu smo se z vlakom odpravili v Ljutomer.

Po prihodu v Ljutomer smo se odpravili v park. Prva postaja so bila igrala v malem parku. Malo smo si oddahnili, se poigrali in se odpravili naprej do mestnega parka. Po daljšem igranju na različnih igralih so otroci izvedli krajši pevski in plesni program. Nato smo se odpravili v drug del parka, kjer smo vsi kot ena velika petdesetčlanska družina zaplesali Abraham ‘ma sedem sinov in nekaj bansov.

Po končanem razgibavanju smo se odpravili do cerkve sv. Janeza Krstnika. Tam smo se zahvalili za preteklo šolsko leto in prosili blagoslova za naprej. Obiskali smo tudi ljutomerskega župnika g. Gorana Merico, ki nas je pogostil, nam je razkazal župnijsko kapelico in nam dal blagoslov.

Naprej nas je pot po Ljutomeru vodila do mestnega trga, kjer smo se še malo med seboj podružili, poklepetali in se ohladili s sladoledom. Sledil je še sprehod do železniške postaje in pot domov.

Preživeli smo lep dan, ki nam bo še dolgo ostal v spominu.

Jožica Bagari