Miklavževanje v Soboti

06. 12. 2018

V četrtek, 6. decembra 2018 je za župnijo Murska Sobota farno proščenje. Praznuje pa tudi naš zavod, saj nosi ime po sv. Miklavžu, Miklavžev zavod Murska Sobota.

To je tudi dan je, ko po stari ljudski navadi sv. Miklavž obdari otroke.

Toda, ali je Miklavž letos pozabil na naš vrtec in vse pridne otroke v njem? Čez noč namreč na poličkah otrok ali v igralnicah ni pustil niti najmanjšega darila. Pisemca, ki so jih otroci pisali sv.Miklavžu pa so bila še vedno v kotiču v igralnici. Le kaj se je zgodilo? Otroci so bili razočarani. V eni igralnici jih je namesto daril pričakal celo parkelj.

Brez najmanjše slutnje smo se vsi odpravili v cerkev. Toda, ko smo prišli ven …. KAKŠNO PRESENEČENJE … na ploščadi pred cerkvijo nas je pričakal sv. Miklavž, ki je vsem delil bombone.Otroci so ostali presenečeni. Eden od otrok je dejal: “Prvič vidim sv. Miklavža tako od blizu. Pa čisto tapravi je.”

Še večje presenečnje pa so otroci doživeli po vrnitvi v vrtec, kjer ni bilo več pisma za Miklavža, bila pa so darila za vsakega otroka in zaposlene; ni bilo več pomaranče, ampak samo še olupki, zraven pa polno daril in ni bilo več parklja, ker ga je Jezus premagal.

Nekaj utrinkov si lahko pogledate tukaj.