Duhovni dan za zaposlene v katoliških vrtcih

30. 03. 2019

V soboto, 30. marca 2019 smo v vrtcu Lavra in župniji Murska Sobota gostili zaposlene iz vseh katoliških vrtcev Slovenije, ki smo se zbrali na letni duhovni obnovi. Skozi cel dan nas je spremljalo geslo: Podaj mi roko.

Najprej smo v vrtcu Lavra prisluhnili nagovoru in pričevanju g. Tonija Kmeta, ki nam je spregovoril ob treh točkah:

  1. Bog je ljubezen.
  2. Bog je ljubezen.
  3. Bog je ljubezen.

Ljubezen pa pomeni darovati življenje za drugega. Za koga sem pripravljen pripravljen dati življenje? Jezus ljubi vsakega. Za vsakega je dal življenje iz ljubezni.

Bog tudi tebe kliče, da bi bil Božji človek za otroke v vrtcu. In kako biti tak Božji človek? Tako, da ohranjamo in gojimo v sebi modrost, ki je od zgoraj. In ta “je najprej čista, nato miroljubna, prizanesljiva, dovzetna, polna usmiljenja in dobrih sadov, brez razločevanja in hinavščine.” (Jak 3,17)

Nato nas je spodbudil k razmišljanju o strahovih. Nasprotje vere ni nevera, ampak strah. Katere strahove nosim v sebi? Prosi Jezusa, da ti vzame strahove in te prevzame s svojo živo navzočnostjo. Ali veruješ v Jezusa? Kdo je zate Jezus? Ali imaš gotovost, da je Jezus živi Bog in da te ljubi? Bog te tako ljubi, da si želi samo to, da bi bil srečen in imel polnost blagoslova! Jezus pravi, “prišel sem, da bi imeli življenje v obilju.” (Jn 10,10) In to na vseh področjih življenja: v odnosih, financah, pri delu …. “Ne boj se!” je zapisano 365-krat v Svetem pismu. In če še nimaš gotovosti, da je Jezus živi Bog, ga prosi “Jezus, daj da te spoznam. Jezus, daj da te globlje doživim. Jezus vstopi v moje življenje.”

Po odmoru smo se odpravili v stolno cerkev sv. Nikolaja, kjer smo imeli najprej češčenje Najsvetejšega. Po skupni molitvi in izročitvi Gospodu, je g. Toni molil tudi nad vsakim posamezno. Poleg zakramenta svete spovedi je bil to za vse močan trenutek srečanja z Jezusom.

Duhovno obnovo smo zaključili s sveto mašo, pri kateri smo molili zase in svoje družine, naše vrtce, otroke in njihove družine s prošnjo, da nas osvobodi, ozdravi in opere Jezusova kri in stori, da bo naše življenje rodovitno za večnost.

Nekaj utrinkov iz duhovne obnove  si lahko pogledate tukaj.