Praznujemo

26. 03. 2021

Že ves mesec marec potekajo priprave na dva za nas pomembna praznika, in sicer na materinski dan, ki je že za nami, ter veliko noč.

Ob materinskem dnevu se nismo spomnili samo mamic, ampak tudi očetov. Na ta dan smo običajno v vrtec povabili starše, kjer so jim otroci skupaj z vzgojiteljicami pripravili kratek kulturni program v zahvalo za vso skrb in nesebično ljubezen. Ker so razmere tako lani kot letos prekinile to že tradicionalno srečanje, smo razmišljali, kako bi staršem pokazali vsaj nekaj utrinkov našega dela v vrtcu, in padla je ideja, da vsaka skupina pripravi kratek videoposnetek.

Zavzeto smo se lotili dela. Otroci so peli, plesali, recitirali, vzgojiteljica pa je vse to posnela.

Presenečenje je uspelo! K posnetku pa je spadalo še skromno darilce, ki so ga izdelali otroci v vrtcu. V eni skupini je bil to odtis otroške dlani v obliki sonca, v drugi rožica iz papirja, v tretji pa so s prepletanjem nitke oblikovali srce.

Še naprej pa potekajo priprave na veliko noč. Vsak dan se zberemo v jutranjem kotičku in poslušamo tematsko obarvano zgodbo, veliko pojemo in skušamo narediti čim več dobrih del. Smo pa tudi zelo ustvarjalni: izdelujemo velikonočne voščilnice, nekateri vezejo pirhe, drugi jih izdelujejo iz mavca, delamo košarice za pirhe in razne dekoracije za skupino. Kot vidite, nam dela in idej nikoli ne zmanjka!