Družinske zgodbe

01. 06. 2021

Letošnjo pomlad smo v vrtcu Lavra na Tišini preživeli na svojevrsten način. Kljub muhavemu vremenu smo dobre volje in radi raziskujemo naravo in živali. Zato smo se skupaj z naravo prebujali, jo opazovali, jo slikali s tempera barvami in se izražali v plesu. Nismo pa pozabili niti na naš vrtiček, ki ga s pomočjo vzgojiteljic skrbno obdelujemo. Posadili smo paradižnik, papriko, posejali grah, korenček. Pobiramo že prve rdeče jagode, na maline pa še čakamo. Imeli smo tudi nekaj pohodov in sprehodov. Opazovali smo živali in drugo naravo ter delo na njivah.

Ker pa je končno posijal tudi sonček in je zunaj postalo topleje, smo si v vrtec prinesli rolerje, kotalke in seveda vso zaščitno opremo. Ob spodbudi naših vzgojiteljic se nam je že uspelo zapeljati po našem igrišču. Vzgojiteljice so nam naredile tudi pravi poligon in nam nastavile ovire na pot. Uspešno smo jih premagali!

Nismo pozabili niti naših staršev, ki vsakodnevno skrbijo za nas. Ker smo se jim želeli zahvaliti za vse, kar naredijo za nas, smo se naučili nekaj pesmic in deklamacij o mamici in očku. Izdelali smo tudi darilo za njiju, sešili smo jima rožice. Ker pa je med nami še vedno virus in starši niso mogli priti v vrtec k nam, smo prišli na idejo, da bi vse, kar smo se naučili, posneli in posredovali posnetek našim mamicam in atijem. Presenečenje je uspelo! Starši so bili navdušeni nad svojimi malčki, kako pojejo, plešejo in deklamirajo. Pa tudi nad rožicami niso skrivali navdušenja.

Skozi vse šolsko leto smo bili pridni in brali knjige. Zato smo ob zaključku bralne značke dobili nagrado: lutkovno predstavo z naslovom Zelo lačna gosenica in pohvalo.

Vsi skupaj se zelo veselimo vsakega novega otroka, ki se nam pridruži v vrtcu Lavra in postane naš prijatelj. Med nami ni nikomur dolgčas, saj se igramo, rišemo, pojemo, igramo instrumente, telovadimo, se rolamo in kotalkamo, igramo nogomet, šivamo, ustvarjamo z glino, poslušamo zgodbe in jih tudi dramatiziramo ter še marsikaj zanimivega …

Pridi in nas spoznaj. Postani naš prijatelj tudi ti!

Nataša Granfol, pomočnica vzgojiteljice

no images were found