Sončece sije

06. 07. 2021

V skupini Slončki smo v mesecu juniju praznovali verske praznike.

Nadaljevali smo s projektom Varno s soncem, zato smo se pogovarjali in brali o sončnih opeklinah in zaščiti pred soncem. Brali pa smo tudi razne pravljice o soncu in senci. Izdelali smo si knjižice o zaščiti pred soncem in naredili plakat za igralnico. Iz naše igralnice se je slišalo petje o soncu in poletju. Zaplesali smo ob instrumentalni glasbi Sonce. Izdelali smo si legionarske kape in očala, ki so nam zelo pristajala. Igrali smo se gibalno igro Skrijmo se pred soncem. Iskali in risali smo senco svojega prijatelja na vrtčevskem igrišču in se ob tem zelo zabavali.

11. junija smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk ob domačem kruhu, maslu, medu in mleku, ki smo ga dobili od slovenskih kmetov in čebelarjev.

Bližal se je zaključek in s tem slovo bodočih šolarjev, zato smo se nanj vestno pripravljali. 18. junija smo veselo in ponosno zapeli in zaplesali pred starši in sorojenci.

Ker je bilo konec meseca izredno vroče, so nam najbolj prijale igre z vodo, a vse ob upoštevanju tega, kar smo spoznali pri projektu Varno s soncem.

no images were found