Slovo bodočih šolarjev vrtca Lavra

24. 06. 2022

Prišel je čas, ko bodo naši bodoči šolarji počasi zapustili vrtec in odšli v pravo šolo. Ob tej priložnosti smo pripravili zaključno srečanje s starši po enotah in s tem obeležili zaključek vrtčevskega leta 2021/22.

Na Tišini se je dogodek odvil 14. 6. Najprej smo imeli v cerkvi blagoslov bodočih šolarjev, ki jim ga je podelil župnik g. Franc Zorec. Družabno-zabavni program se je odvijal na vrtčevskem igrišču, kjer je vse zbrane pozdravil g. direktor Mitja Perš. Nato so se predstavile glasbene urice, bodoči šolarji so skupaj z vzgojiteljico pripravili dramatizacijo letošnjih šmarnic Fatimski pastirčki, potem pa so še pokazali, kaj so se naučili pri folklori. Sledila je podelitev kornetov-zmajčkov, katerih vsebina je bila presenečenje. Na koncu pa smo se imeli “fejst fajn” ob druženju in pogostitvi, ki so jo za vse pripravili starši.

V Murski Soboti smo se srečali 20. 6. Blagoslov je bodočim šolarjem v cerkvi podelil župnik g. Goran Kuhar. Po pozdravu g. direktorja Mitja Perša so na vrtčevskem igrišču najprej otroci glasbenih uric pokazali, kaj so se letos naučili, nato pa so bodoči šolarji zapeli nekaj pesmi in zaplesali folklorne plese. Po podelitvi kornetov-zmajčkov in zahvalah je sledilo prijetno druženje v senci dreves.

Veseli nas, da se je zaključka udeležilo toliko družin, saj je povezanost med vrtcem in družino ključnega pomena za dobrobit otroka.

Dragi bodoči šolarji!

Želimo vam, da boste v življenju veseli, pristni, vztrajni, pogumni in vedoželjni, odprti za novosti in da se boste radi spominjali na brezskrbne vrtčevske dni. Vemo, da smo vam vzgojiteljice privzgojile prave vrednote in vas dobro pripravile na nadaljnjo pot. Naj vas spremlja Božji blagoslov in naša nebeška mamica Marija.

Vaše vzgojiteljice