Poiščimo mucin domek

16. 11. 2022

NTC-dejavnosti so zelo dobrodošle, saj z njimi vplivamo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav. Otrokom se zdijo zanimive, saj ponujajo veliko izzivov, ki jih morajo sami rešiti, da pridejo do končnega cilja, ob tem pa razvijajo koordinacijo in ravnotežje.

V petek, 11. 11. 2022, so otroci skupine Medvedki leže v poltemi poslušali zgodbo Muca Copatarica (Ela Peroci). V igralnici so imeli postlane odeje. Preden so legli, so se sezuli. Med poslušanjem pa so njihovi copati nenadoma izginili. Preostalo nam ni nič drugega, kot da poiščemo dom muce Copatarice. V osrednjem prostoru jih je pričakal poligon iz različnih rekvizitov (gozd iz zgodbe). Hodili so med drevesi, se plazili pod podrtimi debli, hodili med pajkovimi mrežami, prečkali reko s poskoki itd. Posebej so bili navdušeni naravno čutno potjo.

Čez nekaj časa pa smo v garderobi zaslišali mijavkanje. Šli smo pogledat, kaj se dogaja. Pričakala nas je muca Copatarica z našimi copati. Ni pa nam vrnila kar tako! Morali smo opisati, kakšni so. Na koncu smo se ji zahvalili, ker nam jih je “zašila”.

Mateja Barat