Kaj se je dogajalo v mesecu aprilu

28. 04. 2021

Dnevi hitro minevajo in tako bo kmalu pri koncu tudi “muhasti” april, ki nam je postregel z dokaj pestrim in kar precej hladnim vremenom.

A mi se ne damo! Ker skrbimo za zdravje naših otrok, se skušamo čim več gibati na svežem zraku. Ne damo se zmotiti niti takrat, ko dežuje. Obujemo gumijaste škornje, oblečemo dežne plašče in gremo dogodivščinam naproti. Ne boste verjeli, koliko veselja lahko otrokom prinese sprehod v dežju!

V tem mesecu smo dodobra spoznali kar nekaj živali in rastlin.

Seznanili smo se z življenjem štorkelj, prebrali “Štrka Pepija” in na to temo tudi likovno ustvarjali.

Pokukali smo še pod morsko gladino in si ogledali življenje hobotnice. Ker nas je ta posebna žival tako navdušila, so v likovnem kotičku nastale zelo ljubke hobotnice.

Otroci iz sosednje skupine so spoznavali regrat, ki nas te dni razveseljuje s svojimi živo rumenimi cvetovi. Poskusili so tudi okusno in zdravo solato iz regrata. Opazovali pa so tudi vpliv toplote na rastline. Vse skupaj so nadgradili še s slikanjem regrata in nastale so čudovite slike.

V tretji skupini so opazovali cvetoča drevesa, jih likovno upodobili s pomočjo odtiskovanja in slikanja z vodenimi barvami ter prebrali veliko zgodb o drevesih. Otroci so v lončke posejali tudi zelenjavo in izdelali domače zdravilo iz smrekovih vršičkov.

Skozi vse te aktivnosti smo obeležili tudi 22. april, ki je svetovni dan Zemlje. Pogovarjali smo se o tem, kako pomembno je, da nam je mar za naravo.

V tem mesecu nas je prijetno presenetila novica, da smo med nagrajenci likovnega natečaja “Mali sončki pohajkujejo po travniku in gozdu”, ki ga je organiziral Zavod za šport RS Planica.

To je le nekaj utrinkov našega dela v vrtcu. Kot vidite, smo zelo vedoželjni in ustvarjalni.

no images were found