Grajski Medvedki

22. 02. 2022

Bilo je nekoč, pred davnimi, davnimi časi … Tako nekako se začnejo pravljice o skrivnostnih gradovih, kraljevičih, kraljičnah.

Med našim “potovanjem” po Sloveniji, smo se ustavili tudi pri gradovih. Ogledali smo si videoposnetke gradov v Sloveniji in bili nemalo presenečeni, koliko jih je. S ponosom pa lahko rečemo, da je največji grad Grad v naši pokrajini. Pravijo, da ima toliko sob, kot je dni v letu.

Ker brez knjig pač ne gre, so imeli otroci možnost, da si ogledajo otroške enciklopedije o tem, kako je potekalo življenje na gradovih.

V skupini pa smo imeli že nekaj časa veliko škatlo, ki je otrokom služila kot imenitno skrivališče, in padla je zamisel, da bi jo spremenili v grad. Rečeno, storjeno. Otroci in vzgojiteljica Nataša so zavihali rokave ter pričeli z barvanjem in lepljenjem. Nastal je čudovit grad, ki se ponaša celo z dvižnim mostom. Naš grad je zelo dobro obiskan. Otroci radi zlezejo vanj in s pomočjo svoje bujne domišljije razvijejo čudovito igro. Priredili smo tudi dvorni ples!

Na sprehodu pa nas pot tudi večkrat zanese do soboškega gradu. Za cilj pa smo si zadali še pohod do rakičanskega gradu.

Lepo vas pozdravljajo “grajski Medvedki”.

Liljana Obal Zrnko