1. koncert malih flavtistov

04. 07. 2022

Pred tremi leti je s. Katja inovatorsko začela s poučevanjem kljunaste flavte. Ob zaključku tega ekperimentalnega obdobja pa smo v vrtcu Lavra prisluhnili prvemu samostojnemu koncertu malih flavtistov. To je zgodovinski dogodek ne samo za naš vrtec, ampak za vso Slovenijo, saj ne poznamo primera, da bi v kakšnem vrtcu otroke poučevali ta inštrument, pa tudi v glasbenih šolah se to zgodi le izjemoma.

Na koncertu so nastopili štiriletna Kiara ter šestletni Adel, Karolina in Eva. Skladbice so odigrali z žarom pa tudi malo treme, saj so srčeca utripala trenutku primerno. V osrednjem prostoru vrtca Lavra so jih poslušali njihovi sorodniki in prijatelji. Zbralo se jih je približno 50.

Mali flavtisti so se na koncert skrbno pripravili. Izdelali so vabila in koncertne liste, ki so jih ponosno razdelili navzočim.

Za svoj nastop so poželi navdušen aplavz. Ob koncu prireditve jim je ravnateljica s. Jožica namenila besede: “Danes ste se z zlatimi črkami zapisali v zgodovino vrtca Lavra.” Zaželela jim je, da bi jim glasba polepšala vesele trenutke, ko bodo zaigrali na družinskih srečanjih in kulturnih prireditvah, še bolj pa, da bi jim pomagala takrat, ko jim bo v življenju težko. Zahvalila se je s. Katji za njen pogum in strokovno delo.

Veseli in ponosni smo, da se ta program izvaja v vrtcu Lavra, in mu želimo nadaljnji razcvet.