Letovanje malih šolarjev

30. 05. 2024

V sredo, 22. maja, smo se z malimi šolarji odpravili na letovanje v Veržej. Udeležilo se ga je 16 otrok (11 otrok iz vrtca v Murski Soboti in 5 otrok s Tišine) in 4 vzgojiteljice.

Več dni pred načrtovanim letovanjem smo budno spremljali vremensko napoved, ki pa ni bila ravno obetavna. Ker je bil napovedan dež, smo se opremili z dežnimi plašči in gumijastimi škornji. Na poti iz vrtca proti železniški postaji je sicer padlo nekaj kapljic dežja, to pa je bilo tudi vse.

Z vlakom smo se peljali do Veržeja. Pot je bila kratka, a prijetna. Z železniške postaje Veržej smo se peš odpravili do doma Marianum, kjer nas je že čakala prtljaga. Ob prihodu smo vzeli vsak svoj kovček in se razporedili po sobah ter si postlali postelje. Sledilo je kosilo in pohod do Babičevega mlina, kjer smo si ogledali zunanji del mlina in iz varne razdalje opazovali deročo reko Muro. Ob povratku smo se ustavili na nogometnem igrišču, kjer je ena skupina otrok igrala nogomet, druga pa se je šla igro barvice. Sledil je še “sladki trenutek” s sladoledom, večerja in zaslužen počitek.

Naslednji dan smo po šmarnicah in zajtrku šli na pohod do Krapja, kjer smo si ogledali edinstven star čebelnjak, izvedeli veliko zanimivega o življenju čebel in delu čebelarja, poizkušali različne vrste medu in medenjake. V tistem popoldnevu nas je čakala še ena dejavnost, in sicer ustvarjanje v lončarski delavnici, kjer si je vsak izdelal svojo umetnino iz gline ter rožic in trave. Nato smo se ustavili še na igrišču, kjer je bilo otrokom zelo všeč. Pa je že napočil čas za večerjo, urejanje in sveto mašo v cerkvi sv. Mihaela, kjer so otroci sodelovali s petjem. Tako je minil že drugi dan letovanja.

V petek, 24. maja, smo šli do Križevec, kjer je bil naš cilj motorični park. Tam so lahko otroci preizkušali svoje spretnosti na raznih domiselnih igralih. Ob povratku v dom smo imeli kosilo, pripravili prtljago in se podali še na zadnji ogled. Tokrat je bila to kmetija, kamor nas je pospremila vzgojiteljica Marjeta. Otroci so lahko videli prašiče, kokoši, govedo in pa mamo muco z mladiči, ki je najbolj pritegnila njihovo pozornost. Posladkali smo se še z okusnim jagodnim pecivom, ki nam ga je pripravila pridna gospodinja Mateja, se zahvalili in se vrnili do otroškega igrišča. Tam smo se še malo poigrali in počakali na starše, da pridejo po svoje male junake. Sledilo je sladko snidenje, veliko navdušenega pripovedovanje in odhod proti domu.

Liljana