Prekmurje v srcu: praznovanje 100-letnice združitve Prekmurja z matičnim narodom

06. 06. 2019

V četrtek, 6. 6. 2019 se je na grajski ploščadi v Murski Soboti odvijal Festival inovativnosti in ustvarjalnosti ob praznovanju 100-letnice združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, ki ga je organiziral Zavod RS za šolstvo, območna enota Murska Sobota.

Na tej prireditvi je sodeloval tudi vrtec Lavra. Otroci so z glasbeno-pevskim nastopom avtorske pesmi naše pomočnice vzgojiteljice Liljane Obal Zrnko z naslovom “Mankica” in prekmursko ljudsko pesmijo “Ges san dobre voule” obogatili program, ki je trajal skoraj štiri ure in je sodelovalo več kot 800 otrok iz mnogih vzgojno izobraževalnih zavodov Pomurja.

Poleg tega smo sodelovali tudi na likovnem natečaju, kjer sta bili izbrani dve likovni deli naših otrok, in sicer Karine Maučec z likovnim delom “Štorklja” pod mentorstvom vzgojiteljice Nadje Horvat in Katarine Zavec z likovnim delom “Mravla k mlini pelala” pod mentorstvom vzgojiteljice Tadeje Maučec.

Prav tako pa smo sodelovali tudi na stojnicah, kjer smo predstavili dejavnosti, ki smo jih v počastitev 100-letnice izvajali v vrtcu skozi celotno šolsko leto 2018/19, zlasti na glasbenem področju. Ob tej priložnosti smo namreč izdali tudi interno pesmarico z naslovom “Prekmurske pesmi za malo deco”.

 Nekaj utrinkov iz festivala si lahko pogledate tukaj.