Srečanje družin ob zaključku šolskega leta in slovo od bodočih šolarjev

01. 06. 2019

V soboto, 1. junija 2019 smo imeli v vrtcu Lavra srečanje družin ob zaključku šolskega leta in slovo od bodočih šolarjev.

Srečanje smo začeli v stolnici, ki je mati vseh cerkva v naši škofiji. Povezuje torej vse župnije iz katerih prihajajo otroci v vrtec Lavra. Sveto mašo sta darovala g. župnik Goran Kuhar in kaplan Aljaž Baša iz Murske Sobote. Skupaj smo se zahvalili za vse darove, ki smo jih prejeli v tem šolskem letu in klicali Svetega Duha zlasti na vse bodoče šolarje, ki bodo v jeseni prvič prestopili prag šole ter na vse družine.

Srečanje smo nato nadaljevali s programom na vrtčevskem igrišču. Ob 100. obletnici priključitve Prekmurja matični državi je bil program zaznamovan s prekmursko pesmijo, zgodbami iz preteklosti iz teh krajev in folklornimi plesi, ki so se jih otroci učili skozi vse leto.

Ob koncu programa so bodoči šolarji prejeli darove v obliki korneta, starši bodočih šolarjev pa so se s svojo besedo in darom zahvalili za vse, kar so njihovi otroci prejeli v vrtcu skozi vsa leta, ko so ga obiskovali.

Sledilo je druženje ob veseli glasbi in obilici jedače in pijače.

Nekaj utrinkov iz srečanja si lahko pogledate tukaj.